AITAS.LV
AITAS.LV

Jēra aknu pastēte (1251/0)


Publicēts: 19.11.2021

Jēra subprodukti, tai skaitā aknas un sirdis, ir nepelnīti nenovērtēti produkti, kas lieliski var papildināt jūsu ēdienkarti. Piemēram, no minētajiem produktiem var pagatavot lielisku pastēti. Piedāvājam mūsmājās izmanto receptūru.

Tātad būs nepieciešams:

  • 1 iepakojums jēra aknu - parasti ietilpst 2as aknas
  • 1-2 iepakojumi sirdis - skaitā 2-3
  • 1 paliels burkāns - notīrīts, sagriezts 2-3 cm biezās šķēlēs
  • 1/2 selerijas saknes - nomizota, sagriezta palielākos gabalos
  • 1-2 sīpoli - nomizoti, pārgriezti uz pusēm
  • ~15 melnie pipari
  • ~5 smaržīgie pipari
  • ~3 lauru lapas
  • 200 g sviesta
  • 2-3 ēdk sojas mērces (var nelikt)
  • ~3 nomizotas ķiploku daiviņas
  • sāls pēc garšas
  • papildus maltie melnie pipari pēc vēlmēm

Soli pa solim:

  1. Sagatavojam aknas un sirdis - aknām maksimāli noņem plēves un izgriež asinsvadus, saistaudus. Sirdīm nogriež "austiņas", pārdala uz pusēm. Pēc vēlmes var nedaudz apcept, bet var arī necept.
  2. Liekam vārīties uz vidējas uguns. Ūdens lai pārsedz produktus ~2 pirkstus virs, jo procesā novārīsies.
  3. Nosmeļam putas, kad tās ir parādījušās.
  4. Pēc tam liekam klāt burkānus, seleriju saknes, sīpolus, melnos piparus (veselos), smaržīgos piparus, lauru lapas. Vāram līdz aknas un sirdis ir mīkstas.
  5. Izņemam aknas, sirdis, burkānus un selerijas. Sīpolus mēs atstājam buljonā.
  6. Nokāšam buljonu (biezumus vistiņām!).
  7. Sablenderējam vienotā masā aknas, sirdis, burkānus un selerijas. Lai process noritētu vieglāk, nedaudz vēlams pieliet buljonu. Bet ar buljonu nepārforsēt, lai nav pārmēru šķidrs.
  8. Izkausējam katliņā sviestu un pievienojam masai, turpinam blenderēšanas/putošanas procesu.
  9. Iespiežam masā ķiplokus, turpinam blenderēt.
  10. Noprovējam un pēc garšas izjūtām pievienojam sāli, maltos piparus, sojas mērci. Jāatceras, ka garšai jābūt izteiktai, jo, kad uzsmērē kārtiņu uz maizes, pastētei būs jāpārsit maizes garšu.
  11. Liekam traukā un iekšā ledusskapī, lai atdziest līdz smērējamai konsistencei.

Mēs mājās parasti smērējam uz rupjmaizes, pa virsu uzliekot marinēta gurķīša šķēles.

Lai labi garšo!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Add a new comment:


info at aitas lv