Jēra kakla sautējums (4882/2)
Publicēts: 20.10.2014
Jēra gaļas gabalu topa augšdaļā gozēsies tādi gaļīgi un sulīgi gabali kā jēra kāja, plecs un jostas daļas dalījumi. Kakls un apakšstilbi nav no tiem, kurus izvēlēties Ziemassvētku cepetim vai grilētam steikam vasaras vakarā. Tomēr nevar noliegt, ka arī šiem produktiem atradīsies vieta jūsu ēdienkartē sātīgu un smaržīgu sautējumu vai zupu veidā. Lai arī gaļas daudz nebūs, tā ir ļoti maiga un sulīga.
Šobrīd laiks ārā ir ideāli piemērots, lai "sasildītos" ar šķīvi sātīgas jēra gaļas zupas vai pabieza sautējuma, kur primadonnas lomu spēlē kakla gabali un apakšstilbi.
Jums būs nepieciešams:
- jēra kakls, sadalīts pabiezās šķēlēs (3-4 gabali) un priekškāju apakšstilbi;
- nedaudz milti, kuros apvārtīt gaļu
- olīveļļa cepšanai
- 3 vidēji sīpoli
- 3 pētersīļa saknes
- 1 sakņu selerija
- 6 daiviņas ķiploka
- 8-10 vidēja izmēra kartupeļi
- sāls, pipari, rozmarīns (derēs arī kaltētais, ja svaigais jau ir nosalis)
Pannā ielej olīveļļu un uzkarsē. Gaļu apvārta miltos un apcep no abām pusēm līdz sāk veidoties brūngana garoziņa. Pārliek uz katlu/sautējamo trauku. Ne pārāk smalki sagrieztos sīpolus, ķiplokus, pētersīļa un selerijas saknes liek tajā pašā pannā un arī nedaudz apcep. Pieber sāli un svaigi saberztus piparus, iemet kādu zariņu rozmarīna vai mazliet kaltētā rozmarīna. Cep kādas 2-3 minūtes. Pārber pāri gaļai. Visbeidzot katlā ieber 4-8 daļās sagrieztus kartupeļus un pārlej ar ūdeni, lai tas nosedz kartupeļus. Sākumā uz maksimālas uguns sagaida pirmo burbuli, pēc tam pārslēdz uz vidēju karstumu un sautē aptuveni stundu vai līdz brīdim, kamēr gaļa mīksta. NEMAISA, lai dārzeņi neizjūk.
Labu apetīti!
Labs 10.11.2015 :
Eh, kā gribētos tagad tādu sautējumu, bet slinkums taisīt.
Matīss 20.11.2015 :
Izskatās garšīgi, būs jāpamēģina :) Šašlika recepte nav?