Ķirbju klimpas jeb gnocchi (ņoki) (3846/0)
Publicēts: 29.09.2016
Lai gan neesmu dižā ķirbju cienītāja, savā īpašumā ieguvu dažus ķirbīšus no Absolūts Ēd. Vienkārši sarīvēt pankūkās negribējās, tādēļ ķēros caurskatīt mana iecienītā ēdienu blogera Chef John recepšu krājumus un atradu sviesta ķirbja klimpu (ņoku) recepti. Izskatījās gana vienkārša un ne pārāk laikietilpīga, tādēļ nolēmu, ka varētu paeksperimentēt uz ģimenes brokastu rēķina.
Šoreiz noslinkoju un nepārrēķināju neko uz mums saprotamām mērvienībām, jo mūsdienu Homo internacionalis mājās noteikti jābūt arī mērkrūzītēm/svariem, kas rāda aizokeānijas mērvienības.
Vajadzēs:
1 nelielu sviesta ķirbīti, pārgrieztu uz pusēm. Video tas tiek uzmikroviļļņots, bet tā kā man šī iekārta nav un nebūs, tad izmantoju parastu cepeškrāsni. Uz plāts izklāj cepampapīru, uzliek pārgriezto sviesta ķirbīti, no kura izgrebtas sēklas, nedaudz aplaistīju ar olīveļļu un pārklāju viegli ar folliju. Cep līdz mīksts. Pēc tam atstāj atdzist.
2 olas
1 tk sāls
šķipsniņa maltu melno piparu
1 paciņu Mascarpone siera (mazo, laikam 250g)
1/2 cup rīvēta Parmigiano siera, rekomendēju izvēlēties tiešām kvalitatīvu, garšīgu, nekādus pakaļdarinājumus
1 cup miltu (skatīties pēc vajadzības)
Process:
Sajauc Mascarpone ar rīvēto Parmigiano, olām, sāli, tad piespaida klāt atdzisušo un nomizoto ķirbīti. Šai masai klāt pa bišķītim jauc miltus. Mīklai nevajag būt pārāk stingrai, lai klimpas nav pārāk cietas. Mīklu uz nakti atstāj ledusskapī.
No rīta katliņā vai pannā ar augstām malām uzvāra ūdeni, piebirdina sāli un taisa nelielas klimpiņas un liek vārīties. Paralēli pannā izkausē sviestu. Uzvārītās klimpas liek uz pannas un apcep no abām pusēm, lai ir kraukšķīga garoziņa. Kārto uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu parmezānu.