AITAS.LV
AITAS.LV

Ko mēs darām ar pīļu olām (1945/0)


Publicēts: 9.05.2014

Pīļu olu baltuma un dzeltenuma proporcijas ir ideāli piemērotas konditorejas izstrādājumiem. Tā kā šogad pīles dēj ļoti aktīvi un olas pastāvīgi krājas grēdām ledusskapī, cepam rolbiskvītus un cienājam viesus pa labi un pa kreisi. Lai arī recepte ir apbrīnojami vienkārša un ātri izpildāma, atslēgas vārds rolbiskvīta izcilībai slēpjas pīļu olās.

Tātad jums vajadzēs:

  • 6 pīļu olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 6 ēdamkarotes miltu (ar nelielu kaudzīti, ja ir lielas pīļu olas)
  • vaniļa
  • citrona miziņa

Sākotnēji rūpīgi jāatdala olu dzeltenums no baltuma. Ja dzeltenumā drīkst būt iejaukts baltums, tad pretēji nē.

Baltumu ar cukuru saputo stingrās putās. Dzeltenumā iejauc vaniļu, pierīvē citrona miziņu, nedaudz saputo. Pēc tam saputotajā dzeltenumā lēnām un uzmanīgi iecilā dažas karotes baltuma. Kad dzeltenums ir kļuvis gaisīgs, to lēnām iecilā atlikušajā baltumā.

Miltus vienreiz izsijā. Otreiz sijājot, iecilā sajauktajā olu masā.

Iegūto masu lej cepešpannā, kurā ieklāts ar neitrālu eļļu apsmērēts cepampapīrs.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem pēc Celsija. Ieliek cepeškrāsnī pannu un temperatūru samazina līdz 180 grādiem. Cep 15-20 minūtes.

Izņemot no krāsns biskvītu vēl karstu sarullē, lai biskvīts pēc tam nesalūztu. Kad atdzisis, atritina un iesmērē iekšā ko vien sirds vēlas un par ko garšas kārpiņas nesūdzas. Mēs izmantojam saldētās zemenes kopā ar saldētām sarkanajām Kaukāza plūmītēm un putukrējumu otrajā kārtā. Īpaši garšīgs ir nedaudz ieskābuša lauku saldkrējuma putukrējums.

Lai labi garšo!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Add a new comment:


info at aitas lv