AITAS.LV
AITAS.LV

Rīt uz "Aitu dienu 2014"! (2592/0)


Publicēts: 8.08.2014

Aitkopja gada kalendārā ir daudz svarīgu datumu - cirpšana, jēru dzimšana, lecināšanas uzsākšana, siena vākšana un citi. Latvijas aitkopjiem ir vēl viens nozīmīgs datums, kas parasti tiek ieplānots vasaras otrajā pusē, kad siena trakums jau ir aiz muguras. Tās ir Aitu dienas, kuras rīko Latvijas Aitu Audzētāju asociācija Rūjienas novada, Jeru pagasta „Klimpās” 2014. gada 9. augustā. Pasākums notiek jau sesto gadu un ir iemantojis popularitāti gan pašu aitkopju, gan interesentu vidū.

Iepazīstoties ar programmu, būs grūti saprast tos, kas noslinkos un neatbrauks. Šoreiz tā ir ne tikai interesanta tiem, kas vēlas paskatīties uz dzīvniekiem, izklaidēties, bet arī vērtīgs informācijas avots, lai paklausītos, kā sokas aitkopjiem mums tuvajā Vācijā un aitkopības lielvalstī Jaunzēlandē. Ja nepaveiksies loterijā un kūpinātava ies gar degunu, tad varēsiet remdēt sirdsāpes, nopērkot kādu lielisku teķi izsolē vai aizmetot krietni tālu vilnas maisu.

Desmaizes labāk atstāj mājās. Uz vietas varēs baudīt jēra zupu, kā arī nogaršot citus jēra gaļas izstrādājumus.

Uz tikšanos!

P.S. Atceries, Rūjienas novads atrodas Āfrikas cūku mēra ārkārtas teritorijā. Lūdzu, esi apdomīgs un neradi lieku risku Latvijas cūkaudzētājiem!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Add a new comment:


info at aitas lv